Το ξύλινο κούφωμα – αρχές σχεδιασμού2017-09-11T14:54:43+00:00
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Λίγα λόγια για το ξύλινο κούφωμα

Τα Σύγχρονα ξύλινα κουφώματα έπειτα από πολλά χρόνια εξέλιξης, είναι δομικά στοιχεία υπερσύγχρονων προδιαγραφών και τεχνολογίας.

Παρέχουν ανάκλiση για αερισμό, διπλά και τριπλά θερμομονωτικά ενεργειακά κρύσταλλα με περιεκτικότητα ειδικών αερίων ( argon , kripton, κ.λ.π) ,  διαθέτουν ειδικά προφίλ με μονωτικά λάστιχα ( έως και τετραπλή μόνωση με 4 λάστιχα).

Βάφονται με υψηλής αντοχής Υδατοδιαλυτά οικολογικά χρώματα εμποτισμού.

Δεν χρειάζονται συντήρηση παλαιού τύπου (ξύσιμο βάψιμο), η ξυλεία τους είναι τρικολλητή ,(τρεις “φέτες” ξύλου αντίθετα κολλημένες) και οι “ταμπλάδες” τους πλέον κατασκευάζονται με ειδικές μεθόδους με συνδυασμό αντικολλητής ξυλείας και ειδικού κόντρα πλακέ θαλάσσης υψηλής αντοχής.

Τα ξύλα που χρησιμοποιούνται έχουν υποστεί ξήρανση και απεντόμωση.

Τα ξύλινα κουφώματα Γερμανικού τύπου εξοπλίζονται με  πλήρως ρυθμιζόμενους περιμετρικούς μηχανισμούς προηγμένης τεχνολογίας , υψηλής ασφάλειας & λειτουργικότητας.

Βασικές αρχές σχεδιασμού κουφωμάτων

Το εξωτερικό κούφωμα, ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής, είναι ίσως το ποιό ευαίσθητο σημείο του εξωτερικού κελύφους ενός κτιρίου. Για το λόγο αυτό οφείλουμε να προσεγγίσουμε και να δώσουμε ιδιαίτερη  σημασία σε όλα τα  τεχνικά   χαρακτηριστικά  τα οποία καθορίζουν την ποιότητα , την αντοχή και την αξιοπιστία του κουφώματος.

Η κακή στεγανότητα των κουφωμάτων συχνά έχει αποτέλεσμα την είσοδο νερού ή τη δημιουργία ρευμάτων αέρα στο εσωτερικό. Η υγρασία συνήθως εμφανίζεται στα σημεία συναρμογής των κουφωμάτων στο άνοιγμα (ποδιά, πρέκι, πλαϊνά) ή στην πατούρα των υαλοπινάκων. Το πρόβλημα της αεροστεγανότητας, από την άλλη πλευρά, εντοπίζεται κυρίως στις εγκοπές συναρμογής κάσας και φύλλων. Κακός σχεδιασμός , χαμηλής ποιότητας πρώτες ύλες  και έλειψη τεχνογνωσίας είναι μερικοί απο τους κύριους λόγους αυτής της ατελούς συμπεριφοράς των κουφωμάτων.

Είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο μέρος της εναλλαγής θερμότητας σε ένα κτίριο γίνεται μέσα από τους υαλοπίνακες, ενώ σε μικρότερο βαθμό συμμετέχουν η κάσα και τα φύλλα. Τα κουφώματα από ξύλο εμφανίζουν πολύ καλύτερες θερμομονωτικές ιδιότητες σε σχέση με τα μεταλλικά ,και πλαστικά κουφώματα.

Τα περισσότερα προβλήματα παρατηρούνται σε κτίρια που κατασκευάστηκαν πριν από την εφαρμογή του νόμου για υποχρεωτική θερμομόνωση του κελύφους , λόγω χρήσης παλαιού τύπου κουφωμάτων.

Ένα άλλο σοβαρό μειονέκτημα του παλαιού τύπου κουφωμάτων ήταν η χρήση μονών κρυστάλλων , τα οποία  δεν παρέχουν  ηχομονωτική προστασία και θερμομόνωση.

Οι διπλοί σύγχρονοι υαλοπίνακες συμβάλλουν ουσιαστικά στην επίτευξη υψηλών χαρακτηριστικών θερμοηχομόνωσης . Το διάκενο μεταξύ των διπλών υαλοπινάκων παίζει επίσης σοβαρό ρόλλο ,  όταν η απόσταση ανάμεσα στα κρύσταλλα είναι μικρή (14 mm). Η κατάσταση βελτιώνεται όταν τα κρύσταλλα έχουν διαφορετικό πάχος και το διάκενο γεμίσει με ειδικά αέρια (argon gas).back_icon

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.