Η τοποθέτηση2017-09-11T15:06:08+00:00
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Στην Γερμανία καθώς και στις  χώρες  με προηγμένη  οικοδομική δραστηριότητα η επιλογή του τύπου των  κουφωμάτων  επιλέγετε ακόμα και από τα σχέδια της οικοδομής δηλαδή πριν ακόμα από τα θεμέλια . Στην χώρα μας  με τα οικοδομικά στερεότυπα μας αυτό είναι αρκετά δύσκολο. Με αυτά τα δεδομένα  ο  καλύτερος χρόνος για την επιλογή των κουφωμάτων θα μπορούσε να θεωρηθεί το στάδιο της διαμόρφωσης της τοιχοποιίας στην οικοδομή. Σε αυτό το στάδιο θα έχουμε την δυνατότητα να σας παρουσιάσουμε  προτάσεις της Ηaufenπου θα μπορούσαν να σας εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα σε όλους τους τομείς που αφορούν τα εξωτερικά ανοίγματα (κουφώματα) τόσο για την αισθητική ισορροπία όσο και την λειτουργικότητα και την πρακτική του χώρου σας.
Ακριβώς μετά την τοιχοποιία και πριν τον σοβά τοποθετούμε μεταλλική γαλβανισμένη ψευτόκασα  διατομής  60 χ 20 η όποια τοποθετείτε  στο άνοιγμα και παραμένει  σε αυτήν την θέση και μετά την τοποθέτηση των κουφωμάτων.

Προσοχή σε περιπτώσεις σπιτιών με πέτρα η νησιώτικων τοίχων με ανορθόδοξους σοβάδες δεν χρειάζεται η τοποθέτηση ψευτόκασας.

Μετά το τέλος του  πρώτου χεριού  σοφά προχώρα  η τοποθέτηση των μαρμαροποδιών μόνον στα παράθυρα και αφού τελειώσει και ο τελικός σοβάς τοποθετούνται και οι ποδιές στις μπαλκονόπορτες.

Επόμενο βήμα είναι η λήψη των τελικών μέτρων για την παραγγελία των κουφωμάτων. Κατά την λήψη των τελικών μέτρων ορίζονται όλες οι λεπτομέρειες,  χρώμα, τυπολογία, κτλ.

Η σωστή λήψη των τελικών μέτρων επιβάλει υπολογισμό κενού (αέρα) μεταξύ κάσας  κουφώματος και τοίχου μίνιμουμ από το στενότερο σημείο 15 mm από κάθε πλευρά , δηλαδή το κούφωμα θα πρέπει να είναι μικρότερο στο πλάτος  – 25 – 30 mm. Και στο ύψος –   μίνιμουμ   15 mm. Σε σχέση με το άνοιγμα του τοίχου.

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνετε  το άριστο αλφάδιασμα στην τοποθέτηση των κουφωμάτων  ακόμα και στην πιό κακοφτιαγμένη τοιχοποιία , επιπλέον και σημαντικότερο είναι  ότι τα μονωτικά πολυουρεθανικά υλικά   που εφαρμόζονται στην σφράγιση του κενού  μεταξύ τοίχου και κουφώματος δεν ανταποκρίνονται σωστά στην διόγκωση τους αν υπάρχει κενό κάτω 15 mm.

Τα  κουφώματα στέλνονται για την κατασκευή τους . Στο διάστημα 8-10 εβδομάδων η οικοδομή προχώρα σε στάδιο που  να μπορέσει να δεχθεί τα κουφώματα . Δηλαδή θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι σοβάδες , και σε περιπτώσεις που έχετε επιδαπέδια θέρμανση θα ήταν σωστό να έχει τελειώσει το  γκρο μπετόν ώστε να μην υπάρχουν λάσπες μετά την τοποθέτηση των κουφωμάτων. Το ίδιο θα ήταν χρήσιμο να γίνει σε περίπτωση που θα τοποθετήσετε πλακίδια η μάρμαρα στις επιφανές των δαπέδων σας.

Σε περιπτώσεις που τα δάπεδα σας είναι ξύλινα επιβάλετε να τα εγκαταστήσετε  μόνον μετά την τοποθέτηση των κουφωμάτων διότι με την πρώτη βροχή το νερό θα περάσει και θα καταστρέψει τα ξύλινα δάπεδα αφού τα ανοίγματα είναι ανοιχτά.

Επίσης πριν τα κουφώματα θα μπορούσατε να βάψετε την οικοδομή  έκτος του τελικού χεριού βαφής που αυτό επιβάλετε να ολοκληρωθεί μετά την τοποθέτηση των κουφωμάτων.

Η  τοποθέτηση των κουφωμάτων εκτελείται αποκλειστικά από ειδικά συνεργεία τοποθέτησης της Haufen, με άριστη τεχνογνωσία. Τα συνεργεία μας λαμβάνουν μέρος σε σεμινάρια που διοργανώνει η Haufen αποκλειστικά για την ενημέρωση τους σε όλες τις τεχνικές εξελίξεις που αφορούν την άριστη εγκατάσταση των κουφωμάτων. Το τελικό φινίρισμα , η άριστη συμπεριφορά, η ευγένεια και η κατανόηση των συνεργείων μας είναι τα χαρακτηριστικά για τα οποία η εταιρία μας έχει δικαίως χαρακτηριστεί έως την πιο οργανωμένη εταιρία στο είδος μας.

Όλα τα υλικά στερεώσεις και μόνωσης πληρούν απόλυτα τις οικολογικές προδιαγραφές.

Για την  έναρξη τοποθέτησης  των κουφωμάτων στην  οικοδομή θα πρέπει να έχει  προβλεφτεί από τον ιδιοκτήτη ο καθαρισμός  εσωτερικά και εξωτερικά ώστε να μην παρεμποδίζεστε η σωστή  λειτουργία του συνεργείου για την τοποθέτηση των κουφωμάτων.

Ξεκινώντας απομακρύνουμε προσεκτικά όλα τα υπολείμματα σκόνης και λάσπης που υπάρχουν στις μαρμαροποδιές  ώστε τα μονωτικά υλικά να έχουν την καλύτερη πρόσφυση .

Εφαρμόζουμε επάνω στο μάρμαρο  υλικό με  περιεκτικότητα τσιφλικούχων και  αντιμολιών συστατικών επιτυγχάνοντας  μια παχιά επίστρωση . Τοποθετούμε την κάσα του κουφώματος και πιέζουμε ώστε να ξεβράσει το μονωτικό υλικό και να κρατήσει μόνον το απαιτούμενο. Με ειδικό σπρέι σαπουνιού και νερού ψεκάζουμε και καθαρίζουμε την επιφάνια γύρω από το ξύλο και το μάρμαρο.

Σφηνώνουμε και αλφαδιάζουμε την κάσα του κουφώματος και γεμίζουμε τα κενά περιμετρικά της κάσας με αφρώδες υλικό πολιουρεθάνης μηδενικής μετακίνησης  αλλά άριστης μόνωσης και συγκόλλησης .Σε 20 λεπτά αφαιρούμε την περίσσια πολιουρεθάνη και βιδώνουμε ανά 35 εκ. περίπου με βίδες – στριφώνια  αυτοδιάτρητες μήκους 7ως 22 εκατοστών.

Οι βίδες – στριφώνια ξετρυπούν την κάσα του κουφώματος , διαπερνούν την μεταλλική ψευτόκασα και καταλήγουν κάνοντας σπείρωμα μέσα στην τοιχοποιία . Να σημειωθεί ότι η κάθε βίδα έχει αντοχή πίεσης πάνω από 1000 κιλά έκαστη.

Στο κενό μεταξύ κουφώματος και τοίχου τοποθετούμε τα περιμετρικά αρμοκάλυπτρα ( περβάζια ) μέσα και έξω από το κούφωμα και  με αυτόν τον τρόπο αποκρύπτουμε το κενό που αφήσαμε για την εφαρμογή της πολυουρεθάνης. Ακολουθεί ένας  σχολαστικός έλεγχος για το τελικό φινίρισμα.

Τελειώνουμε ρεγουλάροντας  το κούφωμα ώστε να κλείνει για να λειτουργεί σωστά.

Έτσι έχει ολοκληρωθεί μια τέλεια τοποθέτηση Ηaufen.

Ο τρόπος τοποθέτησης παραμένει ο ίδιος εκτός της εφαρμογής της ψευτόκασας.

Η αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων δεν είναι οδυνηρή ούτε για το σπίτι το οποίο κατοικείτε ούτε και για εσάς. Μπορούμε εύκολα και γρήγορα να αντικαταστήσουμε τα παλιά σας ξεπερασμένα και δυσλειτουργικά κουφώματα με σύγχρονα καινούρια χωρίς καταστροφές στον χώρο σας.

Ακόμη και αν χρειαστεί πλήρη αποξήλωση των κουφωμάτων σας, είμαστε κοντά σας να σας δώσουμε την όποια τεχνική λεπτομέρεια για γρήγορη και σωστή τοποθέτηση.

Οι παραπάνω διαδικασίες ακολουθούνται  πιστά από τα συνεργεία της Ηaufen για να καταφέρουν να διατηρήσουν το όνομα της Ηaufen στο επίπεδο που βρίσκετε σήμερα.

back_icon

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.