Τα ξύλα μας2017-09-11T14:56:21+00:00
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Οι Βιομηχανικές μονάδες παραγωγής των Ξύλινων Κουφωμάτων ΗΑUFEN® δημοπρατούν δενδροφύτευση και υλοτόμηση δασικών εκτάσεων αποκλειστικά για τις δικές τους ανάγκες πρώτων υλών. Οι εκτάσεις αυτές τοποθετούνται γεωγραφικά κατά κύριο λόγο στην  Ασία  αλλά και στην Ευρώπη για κάποια από τα είδη ξύλων.

Οι ποσότητες ξυλείας προέρχονται τις τεράστιες αυτές εκτάσεις,ελεγχόμενης οικολογικής δενδροφύτευσης (αειφόρος διαχείριση δασών) και νόμιμης υλοτόμησης, εξασφαλίζοντας έτσι σταθερή ποιότητα πρώτης ύλης κατευθείαν από την “πηγή”  χωρίς τη μεσολάβηση μεταπωλητών και χονδρεμπόρων που επιβαρύνει το κόστος και αλλοιώνει την ποιότητα του ξύλου.

Μετά την υλοτόμηση η ξυλεία μεταφέρεται σε εργοστάσια επεξεργασίας ξυλείας στη Γερμανία ή σε άλλες Ευρωπαικές χώρες.

Οι ποσότητες  των ξύλων επεξεργάζονται ώστε να παραχθούν οι απαιτούμενες διατομές για την κατασκευή των κουφωμάτων και στη συνέχεια παραμένουν σε συνθήκες εξωτερικού περιβάλλοντος  για μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε  να υποστούν φυσική ξήρανση.

Στο επόμενο στάδιο η ξυλεία μεταφέρεται σε ειδικούς θερμοθαλάμους (ξηραντήρια) όπου ακολουθείται διαδικασία τεχνητής  ξήρανσης,επιτυγχάνοντας το ιδανικό επίπεδο υγρασίας   που συνήθως κυμαίνεται από 9°  ως 11° βαθμούς.

Παράλληλα παράγεται και διαμορφώνεται κατόπιν διαλογής και ειδικών μεθόδων επεξεργασίας η ειδική τρικολλητή αντιστρεβλωτική ξυλεία που αποτελεί τον κύριο όγκο πρώτης ύλης για τα κουφώματα της ΗΑUFEN.

Η ΗAUFEN® έχει εξασφαλίσει  και προσφέρει στους πελάτες της, κορυφαία είδη ξύλων σε εξαιρετική ποιότητα.

Τo Μεράντι είναι ένα τροπικό ξύλο το οποίο ευδοκιμεί στην Ασία και κυρίως στη  Μαλαισία τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία .  Το Μεράντι όπως και  όλα τα ξύλα διακρίνεται σε διαφορετικές ποιότητες . Η  κορυφαία κατηγορία είναι το Σκούρο  ερυθρό Μεράντι , (DarkredMeranti) το οποίο χρησιμοποιείται από όλες τις μεγάλες  μονάδες επεξεργασίας που παράγουν το Τρικολλητό ξύλο το οποίο συνίσταται για την κατασκευή ξύλινων κουφωμάτων.  Παρόλη την μεγάλη ποικιλία ξύλων το κοκκινόχρωμο μεράντι Μαλαισίας (Dark red meranti) καταλαμβάνει το 99,6% των προτιμήσεων σε όλη την Ευρώπη. Ιδιαίτερα στις μεσογειακές χώρες θεωρείται το καταλληλότερο ξύλο για την κατασκευή  εξωτερικών κουφωμάτων λόγω των άριστων χαρακτηριστικών που διαθέτει  όπως η υψηλή αντοχή. Το εν λόγω ξύλο (Dark red Meranti) είναι πολύ υψηλής ποιότητας και διαθέτει άριστες μηχανικές ιδιότητες. Συγκεκριμένα έχει μεγάλη αντοχή σε  κάμψη και θλίψη , αυξημένη σκληρότητα και ανθεκτικότητα ,μονωτικές ιδιότητες, πολύ καλά χαρακτηριστικά ελαστικότητας και παρουσιάζει ελάχιστες μεταβολές διάστασης κατά την επεξεργασία.  Η μέθοδος αντικόλλησης  (τρικολλητό ξύλο) εξασφαλίζει παράλληλα μηδενικές τάσεις στρέβλωσης. Εκτός των άλλων το Μεράντι επιτυγχάνει πολύ καλή σχέση τιμής / απόδοση ενώ συγχρόνως έχει μεγάλη  διάρκεια ζωής και ανθεκτικότητα σε συνθήκες αυξημένης υγρασίας και ακραίες εναλλαγές θερμοκρασίας όπως αυτές που συναντάμε στην Ελλάδα. Η  HAUFEN® χρησιμοποιεί αποκλειστικά πρώτης ποιότητας Dark red Meranti μεγάλης πυκνότητας  (550-600 kg/m3 ) και το συστήνει ανεπιφύλακτα ως την καλύτερη επιλογή για κατασκευή εξωτερικών κουφωμάτων με προορισμό Μεσογειακά κλίματα όπως της Ελλάδας. Πέραν των άριστων χαρακτηριστικών που παρουσιάζει , αποτελεί και την ιδανική οικονομικά “Best value for money”  λύση για τον αγοραστή.

Η Ευρωπαική Δρύς  είναι ένα βαρύ  και σκληρό ξύλο (670-720 kg/m3) ,  το χρώμα του είναι καφέ – κίτρινο – γκρί  και εχει πλατιά νερά. Η Δρυς φύεται στην Ευρώπη και την Ασία , είναι ξύλο με πολύ αργή ξήρανση και τάσεις μικρής μεταβολής της διάστασης του , έχει πολύ καλή  αντοχή  και  εμφανίζει πολύ καλά  χαρακτηριστικά στη μηχανική επεξεργασία. H  HAUFEN® χρησιμοποιεί  Δρύς  αντικολλητή τρικολλητή  ξυλεία  κορυφαίας ποιότητας . Η συμπεριφορά του Δρύ στη διαδικασία συγκόλλησηςαπαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Η συμπεριφορά στη διαδικασία βαφής και φινιρίσματος είναι πολύ καλή. Δεν συνίσταται για βαφή σε χρώματα RAL  ή NCS).

 

Tα  ξύλα  Spruce  &  Larch   αποτελούν  είδη  Ευρωπαικής Ελάτης .  Tα κωνοφόρα δέντρα Ελάτης  φύονται στα Δάση της Ευρώπης . Τα συγκεκριμένα ξύλα χρησιμοποιούνται σε τρικολλητή μορφή . Παρουσιάζουν καλή αντοχή ,  είναι ποιό ελαφρά ξύλα από το κοκκινόχρωμο Μεράντι και έχουν  ομοιόμορφη εμφάνιση , οι ποιότητες που χρησιμοποιούνται δεν έχουν ρόζους. Toβάρος τους κυμαίνεται αφενός για το Larchστα 370 – 430 Kg/m3 , αφετέρου για το Spruceστα 380 – 450 Kg/m3 Και τα δύο ξύλα απορροφούν  την υγρασία και  στεγνώνουν  σχετικά αργά, επηρεάζονται σχετικά από τις μεταβολές της υγρασίας και της θερμοκρασίας. Και Τα δύο είδη έχουν καλή συμπεριφορά στην επεξεργασία , τη βαφή και το φινίρισμα. Δε συνιστάται η χρήσητους για βαφή  σε χρώματα λάκκας , (υδατοδιαλυτές λάκκες σε αποχρώσεις RAL).

Tα  ξύλα  Spruce  &  Larch   αποτελούν  είδη  Ευρωπαικής Ελάτης .  Tα κωνοφόρα δέντρα Ελάτης  φύονται στα Δάση της Ευρώπης . Τα συγκεκριμένα ξύλα χρησιμοποιούνται σε τρικολλητή μορφή . Παρουσιάζουν καλή αντοχή ,  είναι ποιό ελαφρά ξύλα από το κοκκινόχρωμο Μεράντι και έχουν  ομοιόμορφη εμφάνιση , οι ποιότητες που χρησιμοποιούνται δεν έχουν ρόζους. Toβάρος τους κυμαίνεται αφενός για το Larchστα 370 – 430 Kg/m3 , αφετέρου για το Spruceστα 380 – 450 Kg/m3 Και τα δύο ξύλα απορροφούν  την υγρασία και  στεγνώνουν  σχετικά αργά, επηρεάζονται σχετικά από τις μεταβολές της υγρασίας και της θερμοκρασίας. Και Τα δύο είδη έχουν καλή συμπεριφορά στην επεξεργασία , τη βαφή και το φινίρισμα. Δε συνιστάται η χρήσητους για βαφή  σε χρώματα λάκκας , (υδατοδιαλυτές λάκκες σε αποχρώσεις RAL).

Iroko_woodΤo ιρόκο είναι ένα αφρικάνικο ξύλο το οποίο ευδοκιμεί σε όλη την τροπική Αφρική, από την ακτή του Ελεφαντοστού ως την Αγκόλα, την Κένυα και την ανατολική Αφρική και µέχρι το Κονγκό και το Μπενίν. Το χρώμα του επιφανειακά είναι από σχεδόν λευκό έως ανοιχτό κίτρινο. Η καρδιά του ξύλου είναι από χρυσό/πορτοκαλί χρώμα έως καφετί. Τα νερά του ξύλου είναι ευδιάκριτα και ιδιαίτερα ορατά στις εγκάρσιες τοµές όπου είναι έντονα ορατοί και οι δακτύλιοι του ξύλου.
Το ιρόκο είναι σκληρό ξύλο και έχει καλές μηχανικές ιδιότητες ανάλογες µε αυτές του Teak. Έχει καλή αντοχή σε στατική κάµψη, καθώς και σε θλίψη. Έχει αυξημένη φωτοευαισθησία και αλλάζει εύκολα και γρήγορα χρώµα όταν χρησιμοποιείται σε εφαρμογές που προορίζονται για εξωτερικό περιβάλλον.
Το ιρόκο χαρακτηρίζεται από την υψηλή πυκνότητά του που κυµαίνεται από 640kg έως 700kg/m3 αλλά και από τη δυσκολία που παρουσιάζει κατά τη μηχανική επεξεργασία, τη βαφή του αλλά και τις στρεβλώσεις που στατιστικά εμφανίζει κατά τη διάρκεια ζωής του.
Για τη χρήση του σε κατασκευή ξύλινων εξωτερικών κουφωμάτων απαιτείται προσεκτική επιλογή από ιδιαίτερα καλής ποιότητας παρτίδες ξυλείας και πάντα χρήση του σε μορφή βιομηχανικά επεξεργασμένη αντικολλητή, τρικολλητή ή τετρακολλητή ξυλεία. Εξαιτίας της υψηλής συγκέντρωσης αλάτων ασβεστίου, αμβλύνει πολύ γρήγορα τα κοπτικά εργαλεία προκαλώντας τους ιδιαίτερες φθορές.
Για τη συγκόλληση του απαιτείται εξειδικευμένη προετοιμασία της επιφάνειάς του και χρήση ειδικών τύπων κόλλας. Για να επιτευχθεί επιτυχής και αξιόπιστη βαφή με υψηλό φινίρισμα θα πρέπει να ακολουθηθεί ειδική διαδικασία για την προετοιµασία της επιφάνειάς του που περιλαμβάνει εκτεταμένη και λεπτομερή λείανση, γέµισµα των πόρων του ξύλου με χρήση ειδικών συστατικών καθώς και χρήση χρωμάτων με ειδικά πρόσθετα. Η HAUFEN® τηρεί ευλαβικά όλες τις ανωτέρω παραμέτρους και ιδιαιτερότητες για κουφώματα σε ιρόκο, (αυστηρή επιλογή ξυλείας, ιδιαίτερη διαδικασία επεξεργασίας, διαδικασία βαφής κ.λ.π ).
Κατ’ επέκταση, το τελικό κόστος του προιόντος επιβαρύνεται αναλόγως καθιστώντας για τον αγοραστή την επιλογή ξύλινων κουφωμάτων από ιρόκο ποιο δαπανηρή σε σχέση με το μεράντι.
Διαθεσιμότητα κατόπιν παραγγελίας.
back_icon

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.